Στάση εργασίας: πώς οι μικρές αλλαγές επηρεάζουν τη ζώνη άνεσής σας

Όταν περνάμε πολλές ώρες καθιστοί, το σώμα αρχίζει σταδιακά να σηματοδοτεί την ανάγκη για κίνηση. Αυτό γίνεται ιδιαίτερα αισθητό στο κάτω μέρος – υπάρχει βάρος, αίσθημα σφίξιμο, μερικές φορές ακόμη και ερεθισμός χωρίς προφανή λόγο. Συχνά αυτό δεν είναι αποτέλεσμα κόπωσης, αλλά έλλειψης αλλαγών στη θέση του σώματος.
Μπορείτε να στηρίξετε τον εαυτό σας μέσω απλών προσαρμογών: τα πόδια σας πρέπει να είναι επίπεδα στο πάτωμα, η πλάτη σας να στηρίζεται ελαφρώς, όχι να τεντώνεται. Αξίζει να αποφύγετε να σταυρώνετε τα πόδια σας ή να σκύβετε. Εάν είναι δυνατόν, ένα κάθισμα με ρυθμιζόμενο ύψος και οσφυϊκή υποστήριξη βοηθά στη διατήρηση μιας άνετης θέσης.
Κάθε 40–50 λεπτά, θα πρέπει να αλλάζετε θέση: σηκωθείτε, περπατήστε, τεντώστε ή περιστρέψτε τους γοφούς σας μερικές φορές. Ακόμη και αυτές οι λίγες κινήσεις ανακουφίζουν από τα συναισθήματα στασιμότητας, διεγείρουν την εσωτερική απαλότητα και σας επιτρέπουν να παραμείνετε παραγωγικοί.
Μια άνετη στάση δεν αφορά την τέλεια στάση, αλλά την υποστήριξη του σώματος σε δυναμική. Και όταν αυτό γίνεται καθημερινή συνήθεια, η ένταση που συσσωρεύεται ανεπαίσθητα σε εκείνα τα σημεία που χρειάζονται τη μεγαλύτερη προσοχή εξαφανίζεται.

Post Comment